Itsenäisyyspäivän mustikka-vaniljajuustokakku

itsenäisyyspäivän kakun koristelu
Yields: 16 Servings Difficulty: Medium

*Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Forsman tean kanssa*

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Itsenäisyyspäivä on ollut tänä kuluvana vuonna varsin erikoinen. Yleensä itsenäisyyspäivän viettoon on kuulunut perinteisesti Linnan juhlien katsomista. Tänä vuonna niitäkään ei ollut perinteiseen tapaan. Tämä vuosi tuntuu olevan yksi niistä vuosista, jotka jäävät muistiin. Mitä sinun itsenäisyyspäivän viettoon kuuluu? onko sinulla jotain perinteitä? Meillä ei niinkään ole perinteitä, mutta niitähän voi muodostaa. Tänä vuonna meidän itsenäisyyspäivä kului kotosalla. Laitoimme ruokaa ja vietimme yhteistä aikaa koko perheen kesken.

 

Tässä kuvassa on itsenäisyyspäivän kakku
Itsenäisyyspäivän kakku

Tein meille itsenäisyyspäivän kakun, jossa makuparina on mustikka ja vanilja. Sinistä ja valkoista. Kakussa toistuvat Suomen lipun värit. Tämä kakku jos mikä on juhlapäivään sopiva. Tämän valmistaminen vaatii aikaa, joten suosittelen aloittamaan leipomisurakan viimeistään juhlapäivää edeltävänä päivänä. Tämä kakku sai twistiä Forsman Mustikka Superior teestä.

 

Teepaketti Forsman Mustikka Superior teetä
Forsman Mustikka Superior tee

Mustikka Superior tee sisältää aitoa Suomesta käsin poimittua metsämustikkaa. Se on yhdistetty mustaan Intialaiseen Ceylon-teehen. Teessä on myös mustikka-aromia, joka korostaa entisestään mustikan makua.

 

itsenäisyyspäivän asetelma: kukat, kakku, tee ja kynttilä
Itsenäisyyspäivää keittiössä

Meille on muodostunut lasten kanssa tänä vuonna ainakin yksi perinne, josta haluamme pitää kiinni. Ei ole väliä onko arki vai juhlapäivä. mutta me olemme kokoontuneet vähintään kerran päivässä kaikki keittiön ääreen syömään ja vaihtamaan päivän kuulumisia. Olen huomannut, että se on antanut hyvää fiilistä meistä jokaiselle.

 

itsenäisyyspäivän kakun koristelu
Itsenäisyyspäivän kakun koristeita

Mitä leivonnaisten koristeluun tulee, olen itse aina pitänyt yksinkertaisemmasta koristelusta. Vähemmän on enemmän. Tässä kakussa koristelussa käytin sulatettua valkosuklaata, sinisiä sokerihelmiä ja hopeista hilettä. Hile on elintarvikekäyttöön ja koristeluun soveltuvaa. Esikoistyttäreni oli apuna koristelussa. Hänestä oli iso apu tässäkin asiassa. On kiva huomata, miten ruoanlaittoon ja leivontaan liittyvät asiat kiinnostavat lapsia.

 

Leikattu pala itsenäisyyspäivän kakusta
Kakkupala

Tässä viimeisessä kuvassa on palanen valmista kakkua. Siinä näkyy hyvin kakun kerrokset. Erityisenä huomiona se, että tässä kakussa mustikkatäyte jää kakun sisälle vaniljatäytteen alle piiloon. Sinivalkoinen teema säilyy punaisena lankana tässä kakussa alusta loppuun. Mustikka Superior teetä on käytetty niin pohjassa, mustikkatäytteessä kuin kiilteessäkin. Tätä kakkua kannattaa kokeilla!

Ingredients

0/21 Ingredients
Adjust Servings
    Keksipohja
  • Mustikkatäyte
  • Vaniljatäyte
  • Kiille

Instructions

0/4 Instructions
    Keksipohja
  • 1. Tee ensin pohja hienontamalla keksit ja hapankorput yleis- tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. 2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. 3. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  • Mustikkatäyte
  • 1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 2. Soseuta maitorahka, (sulatetut) mustikat ja sokeri sauvasekoittimella. 3. Vaahdota kerma. 4. Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivateseos täytteeseen. Lisää kermavaahto. 5. Aseta Ø 18 cm:n kakkurengas keksipohjan keskelle. Kaada sisälle mustikkatäyte. Hyydytä jääkaapissa 2 t.
  • Vaniljatäyte
  • 1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 2. Sekoita jogurttiin sokerit. Vaahdota kerma. 3. Purista liivatelehdet ja sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehu-vesiseokseen. Sekoita liivateseos jogurttiin. Lisää kermavaahto. 4. Poista hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä kakkurengas. Kaada vaniljatäyte puolukkatäytteen ympärille ja päälle. Tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa 2 t tai seuraavaan päivään.
  • Kiille
  • Kiille 1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 2. Valmista mustikkatee. Siirrä mustikkatee kattilaan ja lisää mustikat ja sokeri. Lisää halutessasi sinistä elintarvikeväriä. Keitä 2 min. Siivilöi mustikoista mehu lusikalla painellen. 3. Kuumenna mehu. Purista liivatelehdet ja sulata ne mehuun. 4. Anna kiilteen jäähtyä haaleaksi. Kaada se varoen kakun päälle esim. lusikkapesän kautta. 5. Hyydytä kakkua peitettynä jääkaapissa 3 - 4 t.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *